Historien til Motitech

Et resultat fra et vellykket samarbeid med Etat for sykehjem i Bergen kommune

Woman bicycling and watching videos from Motiview on a tv
Illustration for Motiview by Motitech

Motiview by Motitech

Motitech ble etablert i 2013 av Jon Ingar Kjenes, som et resultat fra et vellykket samarbeid med Etat for sykehjem i Bergen kommune. Prosjektet hadde som mål å gjøre en endring i hverdagen til eldre og personer med demens gjennom regelmessig fysisk aktivitet, med spesielt fokus på eldre og personer med demens på sykehjem eller tilknyttet helse- og omsorgssektoren.

De ønsket å undersøke om fysisk aktivitet kunne påvirke adferden og psykologiske symptomer relatert til demens og utførte en 24/7 registrering av et stort utvalg av atferdsmønstre og fysiologiske symptomer. Dette inkluderte overvåking av aggressiv atferd, søvn, appetitt, smerte, bruk av medisiner, angst, depresjon og annet.

Bergen kommune kjøpte 40 treningssykler og oppdaget raskt at motivasjon er nøkkelen for å kunne gjøre en innsats. Basert på prosjektet som viste en økning i livskvalitet og bedre helse, lanserte Motitech film- og sykkelkonseptet under navnet Motiview. Ved hjelp av Motiview har vi som mål å øke livskvaliteten til så mange eldre som mulig over hele verden.

Motitech har som mål å hjelpe alle aldrende mennesker til å nå sitt fysiske potensiale ved å tilby et innovativt og stimulerende produkt som motiverer dem til å trene.
Illustration for Road Worlds for Seniors - et unikt mesterskap

Road Worlds for Seniors - et unikt mesterskap

Motitech har arrangert Road Worlds for Seniors (RWS) siden 2017, et årlig verdensmesterskap i sykling for eldre og personer med demens. Arrangementet lar eldre mennesker og personer med demens delta i et globalt sportsbegivenhet - selv om de kanskje bor på et sykehjem. Mesterskapet bidrar til at deltakerne blir en del av et større arrangement med fokus på fysisk aktivitet, kognitiv stimuli og sosialt fellesskap for mennesker som normalt ikke er i stand til å delta på slike initiativ.

For syklistene våre handler Road Worlds for Seniors om å få den følelsen av vennlig konkurranse, samt være en del av et fellesskap, mellom beboere, sykehjem og på tvers av landegrenser. Vi ønsker å oppmuntre eldre til å konkurrere, ha det gøy og være aktive samtidig. Målet er å gjøre Road Worlds for Seniors til verdens største idrettsarrangement målt i antall deltakere.

Ønsker du å vite mer om Road Worlds for Seniors?

Les mer
British Cycling signerer med Motitech image

Britich Cycling og Sport England har inngått en femårsavtale med Motitech i forbindelse med Road Worlds for Seniors.

Les mer
Ferd investerer i Motitech image

Motitech satser nå internasjonalt med Ferd Sosiale Entreprenører på laget som investor og skaleringspartner.

SATSER I ENGLAND: Med støtte fra Sport England, skal Motitech nå teste ut Motiview i England. På bildet, daglig leder, Jon Ingar Kjenes.

I begynnelsen av oktober ble det klart at Motitech er en av bedriftene som blir tildelt pengestøtte fra Sport England - penger øremerket for å bedre helsen til den engelske befolkningen over 55 år.