Motiview fører til økt aktivitet, mer trening og bedre rehabilitering

For de ansatte og beboerne ved Ressurscentrum i Karstad, Sverige er Motiview blitt et viktig verktøy for å oppmuntre til både aktivitet, trening og rehabilitering.

Erfart de mange fordelene med Motiview

Man ser at mennesker blir både piggere, gladere og mer på alerten, sier Anna-Karin Skoglund som er ergoterapeut i Karlstad kommune. Jeg jobber med at mennesker skal være mer aktiv i hverdagen. Motiview hjelper folk til å bli mer aktive takket være at de bruker både “kroppen og knoppen”. Og det gjør deg mer aktiv og initiativrik også i andre situasjoner.

Utan selve motivasjonsverktøyet hadde vi aldri kunne gjennomføre denne aktiviteten på samme måte og uten å tilføre mer personalressurser. Det er nettopp motivasjonsverktøyet som gjør at man blir interessert i å utføre fysisk aktivitet eller rehabilitering, fortsetter Ann-Sophie Gustavsson som er projektleder ved värd- och omsorgsförvaltning i Karlstad Kommune.

Play Video

Se filmen der Ann-Sophie, Kerstin og de andre ved Ressurscentrum forteller om alle helsefordelene de opplever ved bruk av Motiview. (Filmen er laget av Ressurscentrum i samarbeid med Karstad kommune)

Årets støtteapparat 2017

Laget på Ressurscentrum i Karlstad var nærme å ta en pallplass for beste lag i årets Road Worlds for Seniors, men havnet litt slutt på den litt sure fjerdeplassen. Men det lille som var av skuffelse ble raskt forvandlet til glede når Motitech kunde annonsere at Resurscentrum var vinneren av prisen “Crew of the Year” som årets beste støtteapparat.

Prisen ble feiret med kake, noe godt å drikke og med stor entusiasme.
“Dette viser hvilket fantastisk personell vi har. Jag er fantastisk stolt”, sa Marléne Lund Kopparklint, ordføreren for vård- og omsorgsnämnden, da hun tok imot priset.

Skal sykle til Nordpolen
 
Laget på Ressurscentrum besto av hele 46 sykler, og totalt 1900 kilometer tilbakelagt under konkurranseperioden som varte i fire uker. En stor prestasjon av laget! Roland Bergström var en av deltakerne og den som syklet lengst med sine imponerende 280 km.
«Tävlingsdjävulen tog mig», sier han.
Shopping Basket