Prosjektleder for sykkelvert-ordningen i Bergen kommune, Monica Grøttebø Knapstad har hatt et tett samarbeid med NAV, Introduksjonssenteret og besøkstjenesten til Røde Kors i prosessen med etableringen av sykkelvert-ordningen.
Selv har hun jobbet 50 prosent som koordinator for prosjektet.
Gjennom året har brukerstedene tar imot fire NAV kull i året (3mnd løp) og to kull fra Introduksjonssenteret (6mnd løp) – til sammen 36 praksisplasser.
Felles for alle brukersteder som har sykkelverter, er at de har Motiview.
Vil ha dem på lønningslisten
18 kommunale sykehjem og brukersteder har benyttet seg av sykkelvert-ordningen i 2017. Åtte NAV-kontor samt Introduksjonssenteret for flyktninger har sammen med Etat for sykehjem plukket ut kandidater til ordningen.
- Det har vært en suksess, så prosjektet er forlenget med ett år. Vi jobber mot å få etablert sykkelvert som en fast ordning, forteller Grøttebø Knapstad.
Brukerstedene tar imot 4 NAV kull i året (3mnd løp) og 2 kull fra Introduksjonssenteret (6mnd løp) – til sammen 36 praksisplasser.
- Planen videre er sikre at vi får de gode deltakerne inn på våre lønningslister og forhåpentligvis kan lage ett utdanningsløp for disse slik at de ender opp med fagbrev som helsefagarbeidere, forteller prosjektlederen.
Inspirert av Arendal
Under Motivasjonskonferansen 2017, satt Monica Grøttebø Knapstad i salen og hørte Torunn Brottveit fortelle om sykkelvert-prosjektet i Arendal.
Les mer om Arendal-prosjektet her.
Dette inspirerte så mye at frivillighetskoordinatoren ved Fantoft Omsorgssenter satte seg et mål om å få etablert ordningen i Bergen.