Tasta årets RWS strikkere

Damene på dagsenteret gikk rett i strikkekurven for å finne riktige farger da konkurransen ble lansert.

Article image

I de første årene Road Worlds for Seniors ble arrangert, ble det sendt ut strikkeoppskrifter på lue og pannebånd i logoens farger. Etter noen år uten strikking, sparket vi i gang igjen dette året, men denne gang uten oppskrift. Her var det rett og slett kunstnerisk frihet!

(se bilder i bunn av artikkelen)

Sokker og skjerf

Flere fantastiske bidrag har blitt sendt inn til oss og det ble en vanskelig oppgave å kåre en vinner. Etter noen runder falt til slutt valget på Tasta dagsenter i Stavanger.

- Vi gikk inn på dagsenteret og opplyste om at det var en strikkekonkuranse i tillegg til syklingen i år. Damene gikk rett i strikkekurven og fant garn i de rette fargene, forteller fysioterapeut Kirsten Bru Mossige.

Det tok ikke lange stunden før de første sokkene i VM farger var ferdig. Så kom det sitteunderlag og skjerf på løpende bånd.

- Noen av sitteunderlagene tovet de også, så de har virkelig stått på. Og strikkingen har foregått mens de har sittet i kø for å komme på syklene, for der har det virkelig vært kø, forteller Mossige som legger til at de nå må vurdere å få seg en tredje sykkel på dagsenteret på grunn av den høye aktiviteten.

Lappeteppe og slips

RWS kreasjonene som ble produsert av den ivrige gjengen på Tasta blir en del av premiene på en basar som dagsenteret avholder.

Verdt å trekke fram er også Frieda Farsmers Minne som strikket et stort lappeteppe i RWS farger.

I tillegg var det mange som strikket luer, pannebånd og sitteunderlag. Og for ikke å glemme slipset som Ingrid på Motitech strikket til Presidenten i RWS. Dette slipset har allerede vært med på mange oppdrag!