Årets sosiale entreprenør

Prisutdelingen fant sted i Oslo under årskonferansen til European Venture Philanthropy Association (EVPA) 9. november, med Ferd Sosiale Entreprenører som vertskap.

VINNER: Jon Ingar Kjenes fra Motitech mottok prisen fra juryleder Johan H. Andresen
VINNER: Jon Ingar Kjenes fra Motitech mottok prisen fra juryleder Johan H. Andresen

– Her snakker vi digitalisering i praksis! Det er mye snakk om fintech, men medtech er minst like viktig. Motitech kombinerer innovative digitale løsninger med trening for å øke livskvaliteten blant eldre og personer med demens. Dette er en vinn-vinn situasjon for alle involverte, sier juryleder Johan H. Andresen til sosentkonferansen.no

Anerkjennelse og inspirasjon

– Det er en stor ære for oss alle i Motitech å vinne prisen Årets Sosiale Entreprenør 2017! Det er en stor anerkjennelse og inspirasjon i vårt arbeid for å bidra til bedre helse blant eldre og demente, både her i Norge og internasjonalt, sier daglig leder Jon Ingar Kjenes.

Årets konkurranse har et internasjonalt fokus, og skalering og vekst i nye markeder er et viktig kriterium.

Juryen trekker frem at Motitech har en klar sosial misjon, og bidrar både til helsebringende og sosiale løsninger.

– Motitech er en verdig vinner på mange måter. Med en aldrende befolkning og press på ressursene i velferdssamfunnet, må vi ta i bruk nye og innovative løsninger for å møte våre behov. Motitech kan allerede i dag vise til resultater, samtidig som de har et betydelig skalerings- og vekstpotensiale med det samme grunnkonseptet, sier Andresen.

Årets Sosiale Entreprenør er en hederspris til en sosial entreprenør som har et spesielt stort potensial for å løse sosiale utfordringer. I 2017 har prisen et internasjonalt fokus og juryen har lagt vekt på vekt på både innovasjon, dobbel bunnlinje og internasjonalt vekstpotensial.