Sykler 3 timer hver dag

Sykler 3 timer hver dag

Liv Hillestad skulker aldri unna sykkeløktene. Siden juni har hun lagt ned timevis med trening hver eneste dag for å holde sykdommen i sjakk. Da Liv Hillestad flyttet inn på Kantarellen Bo- og rehabiliteringssenter, oppdaget hun fort sykkelen og Motiview. Siden den gang har hun hatt daglige økter på sykkelen og syklet til filmer fra nærområdet.
– Jeg sykler tre timer hver dag. To timer med beina og èn time med hendene. Dette gjør jeg hver eneste dag hele uka, forteller 64-åringen.

Avhengig av å trene

Liv har muskelsykdommen Polymyositt gjør at muskulaturen i kroppen forfaller. Men når hun sykler, utsetter hun, ifølge seg selv, forfallet av kroppen.
– Jeg har en indre uro og det sammen med en muskelsykdommen gjør at jeg har godt av å sykle.
– Men blir du ikke sliten av å sykle tre timer hver eneste dag?
– Nei, nei, det gjør bare godt for meg! Derfor sykler jeg hver eneste dag etter lunsj. Og det kommer jeg til å fortsette med.
Hun forteller at det var litt vanskelig i starten å holde grepet på styret da hun skulle sykle med hendene, men etter å ha fått grepshansker, har dette heldigvis løst seg for Liv.

image

– Jeg sykler på Grünerløkka, Bygdø og andre steder her i nærområdet. Så tar jeg meg også noen turer til Venezia, forteller Liv som er oppvokst i Oslo.

Sykler i nærmiljøet

Motiviews videobibliotek blir også flittig brukt under sykkelturene.
– Jeg sykler på Grünerløkka, Bygdø og andre steder her i nærområdet. Så tar jeg meg også noen turer til Venezia, forteller Liv som er oppvokst i Oslo.
De ansatte har også latt seg imponere av 3-timers øktene til Liv.
– Hun har pågangsmot og er viljesterk. Liv er veldig glad i å trene og det hender vi må avbryte henne i øktene hvis hun skal andre ting. Hun er rett og slett en reser, forteller sykepleier Eva Moe.
Hun legger til at de har mange ivrige syklister i tillegg til Liv som setter pris på sykkelen, men ikke minst de mange filmene i filmbiblioteket til Motiview.

Tags: No tags

Comments are closed.