Road Worlds for Seniors

Home » Road Worlds for Seniors

Vi gjør eldre og personer med demens til dedikerte idrettsutøvere!

Motitech sitt arrangement Road Worlds for Seniors er et unikt verdensmesterskap på sykkel for eldre og personer med demens. Alle kan delta i den globale sportsbegivenheten- uavhengig av om de bor på et sykehjem eller har nedsatte funksjonsevner.
Road Worlds for Seniors handler om å gi syklistene følelsen av å delta i en konkurranse og et fellesskap mellom beboere og omsorgsinstitusjoner på tvers av landegrenser. Vi ønsker å oppmuntre eldre til å konkurrere, ha det gøy og bli aktive. Vårt fokus er på muligheter i stedet for diagnoser og funksjonsnedsettelser. Vi er stolt av å samarbeide med et fellesskap av likesinnede partnere, på lokalt, statlig, nasjonalt og internasjonalt nivå – alle med et felles mål.

 

iStock-1326440137-2.jpg

Slik fungerer det

Road Worlds for Seniors er en konkurranse for eldre og personer med demens.

Under konkurransen bruker syklistene film- og sykkelkonseptet Motiview. Alle som har lisens på Motiview kan delta gratis.

Distansen som blir syklet, legges inn i Motiview-systemet, og syklistene samler opp km i løpet av ukene konkurransen varer. Vi kårer verdensmestre for menn, kvinner og lag, men det viktigste for oss er fellesskapet, gleden og de personlige triumfene. Vi feirer ALLE prestasjoner. Derfor blir alle som deltar i Road Worlds for Seniors belønnet med sin egen medalje- uavhengig av om de sykler 5 eller 500 km.

Alle idrettsutøvere trenger et godt støtteapparat for å kunne prestere! Vi hedrer derfor årets støtteapparart med utmerkelsen “Crew of the Year”. Denne utmerkelsen går til ansatte som har gitt best støtte og oppmuntring til sine syklister gjennom konkurranseperioden.

“En måned med fenomenalt engasjement fra beboere, ansatte og frivillige. Road Worlds for Seniors skapte vennskap og fellesskap. Vi var vitne til selvdisiplin, utholdenhet, mot, og vi hadde det så gøy. Vi kom sammen.” sier Zac Hulm, partnerskapssjef i Harbison, Australia.
“En veldig kjent syklist sa en gang: Smerte er midlertidig og minner er for alltid. Våre syklister har skapt minner for alltid. Jeg har drevet med sykkelsport i over 20 år, og det vi oppnådde var den beste sykkelbegivenheten jeg noen gang har vært vitne til.” 

“Ja, jeg gleder meg til sykkel-VM, det blir fint. Det er utrolig hva dette gjør med meg. Nå er dagen reddet! Det er slik jeg opplever det når jeg sykler og ser en film. Jeg føler meg definitivt bedre og føler stor glede. Og jeg gleder meg hver gang til de dagene jeg får sykle. Og etterpå føler jeg meg sliten på en tilfredsstillende måte, det er viktig!”, Ruth (101)

Cherry-Garth-scaled.jpg

Resultater

Road Worlds for Seniors ble for første gang arrangert i september 2017 da Motitech inngikk et samarbeid med Bergen2017 som var arrangør for UCIs sykkel-VM i Bergen. Road Worlds for Seniors ble tatt inn i folkehelsekampanjen til mesterskapet og allerede første året hadde mesterskapet stor suksess.

Siden 2017 har over 16 000 eldre deltatt i Road Worlds for Seniors og mer enn 450 000 km er tilbakelagt.

Road Worlds for Seniors ble i 2021 arrangert for femte gang og mer enn 5000 syklister fra 260 lag meldte seg på. Da konkurransen var over hadde syklistene tilbakelagt fantastiske 156 413 km- noe som er nesten fire runder rundt jorden! 

Til tross for utfordringer med pandemien og lokale restriksjoner hadde 2021 nesten 60% flere deltakere enn 2020. Resultatene og tilbakemeldingene fra arrangement viser at Road Worlds for Seniors er en viktig aktivitet for mange, og at arrangementet vokser og skaper oppmerksomhet i nye markeder rundt om i verden.

Syklister fra totalt 11 nasjoner deltok i mesterskapet, henholdsvis fra Norge, Sverige, Danmark, Island, Finland, Storbritannia, Canada, Sveits, Israel, Singapore og Australia.

NYE OG GAMLE VERDENSMESTRE

36 lag syklet over 1000 km, og selv om de to beste lagene lå tett helt til siste slutt, kunne Bruyere Village fra Canada kalle seg verdens beste lag etter å ha tilbakelagt 14.271 km. Og en stor del av dette skyldes den dedikerte syklisten Norman Cóte. Selv om han allerede var trippel verdensmester var 86-åringen innstilt på å forsvare tittelen for fjerde gang- noe han klarte. På andreplass for menn kom 99 år gamle Ken Judd fra Storbritannia, som startet opptreningen seks måneder før konkurransestart.

I kvinneklassen kunne Cathrine Myhr fra Furuset Seniorsenter i Norge nok en gang titulere seg verdensmester. Kampen om de andre palllpassene bvle veldig spennende. 3 syklister kjempet intenst om sølv og bronse de siste dagene av konkurransen. Siden Road Worlds for Seniors har start og slutt lokal tid i hvert land, måtte Australias håp Dorothy Robinson vente i hele 14 timer før konkurrentene hennes fra Norge og Canada hadde krysset målstreken.
Total syklet hele 13 syklister over 1000 km på de 26 konkurransedagene!

Verdensomspennde

iStock-1149040073-1.jpg

Vi har som mål at Road Worlds for Seniors skal bli det største idrettsarrangementet i verden målt i antall deltakere.

Å skape et globalt arrangement og bygge et sterkt fellesskap for å støtte våre fantastiske syklister er noe vi i Motitech brenner for. Road Worlds for Seniors gjør det mulig for folk å delta – uavhengig av alder, funksjonsnivå eller hvor du er i verden. Vi bringer konkurransen til dem.

Road Worlds for Seniors blitt en viktig begivenhet hvert år, både for de eldre, ansatte og familiemedlemmer. Arrangementet har skapt nye, internasjonale vennskap der syklistene kan “besøke” hverandres hjemsteder ved hjelp av filmbiblioteket! Summen skaper en meningsfull og oppløftende atmosfære for syklistene så vel som for de ansatte.

Vi ønsker å oppmuntre enda flere eldre til å ha det gøy, konkurrere og være aktive på samme tid. Og Road Worlds for Seniors gjør at syklistene blir en del av noe større, en global bevegelse for å øke fokuset for en bedre og mer aktiv alderdom. Og alle med en Motiview-lisens deltar helt gratis.

Les mer for å finne ut hvordan du enkelt kan bli med!

Kontakt oss

65455