Fikk sykle tilbake - 80 år etter

I 1939 var Harold (95) på skoletur til Holyhead. For noen uker siden tok BBCs The One Show han tilbake ved hjelp av Motiview. 

Storbritannia lanserte nylig en 10-årsplan for hvordan en kan håndtere demens. Den tidligere politikeren og statssekretæren Ed Balls, nå reporter i BBCs The One Show, besøkte for noen uker siden Belong Crewe i England for å se hvordan Motiview motiverer eldre og personer med demens til å bli mer aktiv. 

I møtet med to eldre og aktive syklister, fikk han demonstrert effektene det har å bli tatt tilbake i minner samtidig som man er fysisk aktiv.

– Det har helt klart gjort en forskjell både helsemessig, men også mentalt. Han får en flukt fra hverdagen, forteller Lisa i reportasjen. Hun er datter til Richard som har brukt videoene som en svært viktig motivasjonsfaktor for å trene seg opp etter et hjerneslag. 

Før han havnet på sykehjemmet, reiste Richard store deler av Europa. Nå gjenopplever han de mange stedene fra sykkelsetet gjennom Motiview. 
– Nesten like bra som å være der. Jeg mangler bare en øl, sier den ivrige syklisten selv til BBC the One Show. 

Tilbake etter over 80 år

Ed Balls får også møte 95 år gamle Harold som han tar med seg på en virtuell tur til Holyhead – et sted han sist var som guttunge i 1939, men som han alltid har hatt lyst til å besøke igjen.
Og i reportasjen kommer minnene fra skoleturen tilbake til 95-åringen.

Treningsinstruktøren på Belong Crewe forteller at Harold klarte 30 sekunder med sykling den første gangen han kom- nå klarer han 15 minutter. Motiview er en viktig motivasjonsfaktor for progresjonen.
(Selve innslaget fra BBC kan ikke vises utenfor UK)

Kontakt oss