Brannvesenet gikk i et døgn for en sykkel til de eldre

Brannvesenet gikk i et døgn for en sykkel til de eldre​

Flest mulig turer til fjelltoppen på 24 timer! Et sprøtt konsept, men formålet var vel verdt å slite seg ut for. Fjellet Storheia i Hadsel kommune er et yndet turmål for mange lokale og har sågar fått tittelen “folkefjellet” av de lokale de siste årene. For de fleste holder det nok med én tur opp og ned det 500 meter høye fjellet, men skal du samle inn penger må det litt mer innsats til.

Penger per tur – Sykkel til de eldre

Atle Nilsen er ikke ukjent med å gå flest mulig turer på 24 timer for å samle inn penger til gode formål. Konseptet er like enkelt som det er vanskelig, eller hardt. – Jeg har gjort dette to ganger tidligere og samlet inn penger til gode formål. Da er det lettere å forsvare at man faktisk bruker såpass med tid og krefter på noe enkelte kanskje ellers vil beskrive som komplett meningsløst, forteller initiativtaker til Storheia 24 Atle Nielsen, som til daglig jobber som rådgiver i Hadsel kommune i Stokmarknes. 

I år ville Nielsen at de innsamlede midlene skulle gå til noe ultra lokalt som en i etterkant kunne se kom til nytte. Valget falt på en ny treningssykkel til Hadsel dagaktivitetstilbud som hadde meldt sitt behov for en ekstra sykkel til Road Worlds for Seniors.

Screenshot 2021-12-05 at 13.59.21

Flere fra brannvesenet var representert da sjekken til innkjøp av en ekstra terapi sykkel ble overrakt til Hadsel.

Halve brannvesenet til pumpene 

Denne gangen fikk Nielsen med seg hjelpere fra uventet hold. Han ble nemlig kontaktet av det lokale brannvesenet, – Jeg tenkte at det ville være tøft å utfordre oss selv litt ekstra siden vi er mange av oss som går mye i fjellet. At det skulle bli en så stor oppslutning fra oss hadde jeg aldri trodd, forteller overbrannmester i Hadsel brann og redning, Sten-Håvard Johannesen. For til slutt var det 20 brannfolk fra den største stasjonen i Lofoten og Vesterålen som meldte seg til tjeneste. – Å gå opp og ned et fjell i 24 timer er jo en idiotisk greie, men det ble faktisk dritkult. Det ble et godt fellesskap og vi samlet jo inn penger til et svært godt formål.

Ny sykkel til stor jubel
Flere fra brannvesenet var representert da sjekken til innkjøp av en ekstra terapi sykkel ble overrakt til Hadsel. Noen uker seinere fikk de også være med da den spreke gjengen på Dagsenteret fikk sine medaljer for innsatsen i årets Road Worlds for Seniors. – Det var fantastisk. Vi ante ikke at vi kom til å bidra med så mye. Jeg sa til meg selv på forhånd at vi ikke kunne komme ned fra fjellet med bare en tusenlapp- det hadde blitt flaut. Så det var jo helt fantastisk at vi klarte å samle inn 40.000, sier brannsjefen som nå oppfordrer alle andre brannvesen i Norge til å kaste seg på tilsvarende stunt for å samle inn penger til gode formål.
Tags: No tags

Comments are closed.